Bekijk hier ons Corona protocol om veilig te kunnen golfen.

 Lesagenda

Op meerdere locaties.

Onze aangesloten golfscholen met top kwaliteit golfprofessionals staan wekelijks in heel Nederland voor je klaar om je kennis te laten maken met de golfsport.

De laagste prijs.

De goedkoopste golfcursus van Nederland. Wij maken golf voor iedereen toegankelijk.

100% Slagingsgarantie.

In de cursus wordt de theorie uitgebreid behandeld en afgesloten met een examen zodat je er klaar voor bent om de baan op te gaan.

Haal nú je GVB en ga direct de baan in!

In 2022 betaal je geen €179,- maar slechts €149,- voor de cursus incl. NGF registratie in 2022 en kun je direct de baan in!

Onze GVB cursus bestaat uit 2 intensieve lesdagen, onder begeleiding van gediplomeerde golfprofessionals, waarin alle basisvaardigheden aan bod komen die van belang zijn voor het behalen van uw GVB (clubhandicap 54). Een theoriecursus staat uiteraard ook op het programma. Om de regels van te voren goed te kunnen oefenen hebben we de 'Birdy Club-app' ontwikkeld waarmee je de belangrijkste regels kan bestuderen en proefexamens thuis alvast kunt oefenen. Deze app kan je downloaden in de app-store op je telefoon of tablet en wordt uiteindelijk ook de app waar je handicap op wordt bijgehouden. De GVB cursus wordt afgesloten met een theorie-examen en je krijgt ook nog eens korting op golflessen die je direct na de cursus kunt volgen. Na de cursus hoef je alleen nog je eerste 9 holes (qualifying) te lopen en na het inleveren van je eerste scorekaart krijg je je handicap toegewezen! Deze eerste handicap wordt berekend op basis van het resultaat van je eerste scorekaart.

De beste deal van Nederland:

 • Twee volle dagen golfles van een gediplomeerde PGA golfprofessional;
 • Online theorie oefenen;
 • Gratis gebruik van de BIRDY CLUB (hello caddy) app t.w.v. € 29,95!
 • Theoriecursus;
 • Handicap 54 / GVB theorie examen;
 • Groepen van minimaal 6 en maximaal 10 personen;
 • 100% garantie;
 • Exclusief lunchkosten;
 • Exclusief 9 holes qualifying;
 • Inclusief baanpermissie

Meld je aan via onze evenementenkalender en kies een dag in het aanmeldformulier. Bekijk of download hier onze flyer met alle informatie overzichtelijk op een rij.


De kosten zijn in 2022 slechts €149,-

Dagindeling

Programma dag 1
09.30 Ontvangst
10.00  Chippen
10.45  Putten
11.30 Fullswing 
12.15 Lunchpauze (niet inclusief)
13.00 Theorie les (ter voorbereiding op het theorie-examen)
14.30 Leren golfen in de praktijk

Programma dag 2
10.00  Chippen  / Bunker
11.30  Pitchen / Swing
13.00  Lunchpauze (niet inclusief)
14.00  Theorie-examen
15.00 Leren golfen in de praktijk
16.00 Afsluiting cursus

Qualifying praktijk voor Handicap 54

9 holes golfen voor handicap 54

Indien je slaagt voor het examen en voldoende vaardig bent krijg je na de cursus je officiële baanpermissiebewijs zodat je kan gaan golfen en daarmee het GVB af te ronden. Dit kan je 7 dagen per week doen op een van de bij ons aangesloten golfbanen en is altijd voor eigen rekening. 
De aangesloten banen zijn:
- Golfbaan Waterland in Amsterdam,
- The Mondial in Houten, (1e kaart alleen op PAR 3 baan)
- Tespelduyn in Noordwijkerhout,
- De Turvaert in Rijsbergen, (alleen 9 holes en na 16.00)
- Wouwse Plantage in Bergen op Zoom (Let op! hier alleen i.c.m. baanles van de Pro)  
- Crimpenerhout in Krimpen a/d Lek,
- Dutch Golf in Putten,
- Golfbaan Molenslag in Schagen.

Deze golfronde loop je altijd met iemand die in het bezit is van handicap 54 of beter omdat de kaart afgetekend dient te worden. Na het lopen van je eerste kaart mag je uiteraard overal golfen waar je zelf wilt.

De gelopen kaart voorzien van handtekeningen kan je scannen of een foto van maken en per mail opsturen naar de met ons samenwerkende vereniging: The Birdy Club. Na goedkeuring ontvang je jouw digitale handicap-pas binnen een paar een week.

Registratie Birdy Club

Om het examen af te kunnen leggen dient iedere golfer lid te zijn van een bij de Nederlandse golf-federatie aangesloten vereniging met examenbevoegdheid. De Birdy Club neemt het examen tijdens de cursus af en verzorgt daarmee direct je baanpermissie en handicapregistratie die je vervolgens jaarlijks ontvangt tot wederopzegging. De kosten hiervoor zijn €79,- per jaar. De kosten voor het huidige jaar (tot 31 december 2022) of de gekozen periode uit het pakket, inclusief golf WA-verzekering nemen wij voor onze rekening en zitten in het cursusbedrag. Dit jaar is dus all-inclusive! en vanaf het seizoen 2023 wordt de registratie dus gewoon weer jaarlijks afgeschreven tot wederopzegging. 

Afbeelding bij Registratie Birdy Club

BIRDY CLUB app

De app voor en door golfers. Lig je wel eens plugged in de bunker of achter een boom? Vanaf de afslag, fairway, bunker, rough etc. Iedere plek bevat een aantal mogelijke liggingen en opties om daar snel uit te komen. Lees de informatie of luister naar de uitleg, je weet snel de beste club of positie om verder te spelen en dat scheelt gegarandeerd één slag per hole! Als je thuis bent kan je in Hello Pro nog extra uitleg bekijken of oefenmateriaal lezen.

In Hello Caddy vind je natuurlijk ook de golfregels of oefen een regelexamen voor je handicap 54 cursus. De Hello Club omgeving biedt je snelle toegang tot je lidgegevens, aanbiedingen of spaarpunten. Met de handige afstanden tabel heb jij altijd jouw afstanden per club bij de hand!

Alle informatie op een rij

Download hier onze flyer met alle informatie over de GVB cursus op een rij.

Reserveer nu!

Via dit formulier schrijf je in voor deze cursus, wedstrijd of evenement, beschikbaarheid en locaties is in het formulier te bekijken. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of e-mailen voor specifieke vragen. Na inschrijving en betaling wordt je reservering verwerkt.

Veelgestelde vragen.

 • Hoe kan ik mijn GVB halen?
 • Mag ik zonder GVB op een golfbaan spelen?
 • Welk golfmateriaal heb ik nodig voor de GVB cursus?
 • Heb ik voor de GVB cursus golfervaring nodig?
 • Is het golfregel-examen moeilijk en kan ik het oefenen?
 • Kan ik na de cursus direct golfen op een golfbaan?
 • Is het raadzaam voor of na de cursus golflessen volgen?