Meld je hier aan voor de 15 euro lessen. 

 Lesagenda

Op meerdere locaties.

Onze aangesloten golfscholen met top kwaliteit golfprofessionals staan wekelijks in heel Nederland voor je klaar om je kennis te laten maken met de golfsport.

De laagste prijs.

De goedkoopste golfcursus van Nederland. Wij maken golf voor iedereen toegankelijk.

100% Slagingsgarantie.

In de cursus wordt de theorie uitgebreid behandeld en afgesloten met een examen zodat je er klaar voor bent om de baan op te gaan.

Haal nú je GVB en ga direct de baan in!

Nu betaal je geen €179,- maar slechts €149,- voor de cursus incl. NGF registratie in 2024 en kun je direct de baan in!

Onze GVB cursus bestaat uit 2 intensieve lesdagen, onder begeleiding van gediplomeerde golfprofessionals, waarin alle basisvaardigheden aan bod komen die van belang zijn voor het behalen van uw GVB (clubhandicap 54). Een theoriecursus staat uiteraard ook op het programma. Om de regels van te voren goed te kunnen oefenen hebben we een app ontwikkeld waarmee je de belangrijkste regels kan bestuderen en proefexamens thuis alvast kunt oefenen. Deze app kan je downloaden in de app-store op je telefoon of tablet en wordt uiteindelijk ook de app waar je handicap op wordt bijgehouden. De GVB cursus wordt afgesloten met een theorie-examen en je krijgt ook nog eens korting op golflessen die je direct na de cursus kunt volgen. Na de cursus hoef je alleen nog je eerste 9 holes (qualifying) te lopen en na het inleveren van je eerste scorekaart krijg je je handicap toegewezen! Deze eerste handicap wordt berekend op basis van het resultaat van je eerste scorekaart.

De beste deal van Nederland:

 • Twee volle dagen golfles van een gediplomeerde PGA golfprofessional;
 • Online theorie oefenen;
 • Theoriecursus;
 • Handicap 54 / GVB theorie examen;
 • Groepen van minimaal 6 en maximaal 10 personen;
 • 100% garantie;
 • Exclusief lunchkosten;
 • Exclusief 9 holes qualifying;
 • Inclusief baanpermissie

Meld je aan via onze evenementenkalender en kies een dag in het aanmeldformulier. Bekijk of download hier onze flyer met alle informatie overzichtelijk op een rij.


De kosten zijn nu slechts €149,- incl. NGF registratie in 2024

The Birdy Club

The Birdy Club is dé nieuwe golfclub van Nederland Golft. Waarom zou je te veel betalen om te spelen? Wil je meer plezier in de baan, meer plezier tijdens het oefenen of samen met je vrienden een online golfgame spelen terwijl je echt op de range staat?

Je GVB cursus doe je via Nederland Golft op een aangesloten locatie. Nadat de cursus is afgerond ben je officieel een golfer en geregistreerd bij de NGF via The Birdy Club. In deze fantastische club kan je nu verder je golf carriere uitbouwen en nog meer genieten van deze mooie sport. Heb je de Birdy Club app al geïnstalleerd? Check de appstores en doe het snel!

Je hebt de Birdy Club app natuurlijk al geïnstalleerd. Daar vind je dus je digitale golfpas maar nog veel meer! Op basis van jouw niveau en regio krijg je geweldige acties, kortingen of events te zien. Je kan meedoen aan wedstrijden, acties of meegaan op reis. Ook bieden we op veel banen in Nederland korting op greenfees. Ken je bijvoorbeeld Chi Chi Utrecht al met entertainment bays en radertechnologie om je bal te volgen? Of onze eigen Golfbaan Crimpenerhout met de moeilijkste PAR 5 van Nederland? Deze locaties kan jij spelen met korting dus check de app regelmatig voor de acties! 

Afbeelding bij The Birdy Club

Dagindeling

Programma dag 1
09.30 Ontvangst
10.00  Chippen
10.45  Putten
11.30 Fullswing 
12.15 Lunchpauze (niet inclusief)
13.00 Theorie les (ter voorbereiding op het theorie-examen)
14.30 Leren golfen in de praktijk

Programma dag 2
10.00  Chippen  / Bunker
11.30  Pitchen / Swing
13.00  Lunchpauze (niet inclusief)
14.00  Theorie-examen
15.00 Leren golfen in de praktijk
16.00 Afsluiting cursus

Qualifying praktijk voor Handicap 54

9 holes golfen voor handicap 54

Indien je slaagt voor het theorie-examen en voldoende vaardig bent krijg je na de cursus je officiële baanpermissiebewijs zodat je kan gaan golfen en daarmee het GVB af te ronden. Je eerste kaart kan je overal in Nederland lopen met een eigen marker. Wij bieden echter interessante kortingen op onze aangesloten banen. 
De aangesloten banen zijn:

 • Golf Waterland in Amsterdam
 • The Mondial in Houten, (1e kaart alleen op PAR 3 baan)
 • Tespelduyn in Noordwijkerhout,
 • De Turvaert in Rijsbergen, (alleen 9 holes en na 16.00) 
 • Crimpenerhout in Krimpen a/d Lek,

Deze golfronde loop je altijd met iemand uit je eigen omgeving die in het bezit is van handicap 54 of beter omdat de kaart afgetekend dient te worden. Na het lopen van je eerste kaart kun je deze invoeren bij de GOLFNL-app en krijg je jouw handicap toegewezen. Je handicap-pas kun je vinden in de Birdy Club-app.

Registratie Birdy Club

Om het examen af te kunnen leggen dient iedere golfer lid te zijn van een bij de Nederlandse golf-federatie aangesloten vereniging met examenbevoegdheid. De Birdy Club neemt het examen tijdens de cursus af en verzorgt daarmee direct je baanpermissie en handicapregistratie die je vervolgens jaarlijks ontvangt tot wederopzegging. De kosten hiervoor zijn €79,- per jaar. De kosten voor het huidige jaar (tot 31 december 2024) of de gekozen periode uit het pakket, inclusief golf WA-verzekering nemen wij voor onze rekening en zitten in het cursusbedrag. Dit jaar is dus all-inclusive! De afschrijving start na de periode van het gekozen pakket. Voor pakket 1 wordt vanaf het seizoen 2025 de registratie dus jaarlijks afgeschreven tot wederopzegging. Je kan opzeggen vanaf 2026. Super handig en geen gedoe!

Afbeelding bij Registratie Birdy Club

BIRDY CLUB app

De app voor en door golfers. Lig je wel eens plugged in de bunker of achter een boom? Vanaf de afslag, fairway, bunker, rough etc. Iedere plek bevat een aantal mogelijke liggingen en opties om daar snel uit te komen. Lees de informatie of luister naar de uitleg, je weet snel de beste club of positie om verder te spelen en dat scheelt gegarandeerd één slag per hole! Als je thuis bent kan je in Hello Pro nog extra uitleg bekijken of oefenmateriaal lezen.

In Hello Caddy vind je natuurlijk ook de golfregels of oefen een regelexamen voor je handicap 54 cursus. De Hello Club omgeving biedt je snelle toegang tot je lidgegevens, aanbiedingen of spaarpunten. Met de handige afstanden tabel heb jij altijd jouw afstanden per club bij de hand!

Download nu snel de Birdy Club app in jouw appstore.

 

Alle informatie op een rij

Download hier onze flyer met alle informatie over de GVB cursus op een rij.

Reserveer nu!

Via dit formulier schrijf je in voor deze cursus, wedstrijd of evenement, beschikbaarheid en locaties is in het formulier te bekijken. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of e-mailen voor specifieke vragen. Na inschrijving en betaling wordt je reservering verwerkt.

Veelgestelde vragen.

 • Hoe kan ik mijn GVB halen?
 • Mag ik zonder GVB op een golfbaan spelen?
 • Welk golfmateriaal heb ik nodig voor de GVB cursus?
 • Heb ik voor de GVB cursus golfervaring nodig?
 • Is het golfregel-examen moeilijk en kan ik het oefenen?
 • Kan ik na de cursus direct golfen op een golfbaan?
 • Is het raadzaam voor of na de cursus golflessen volgen?