Bekijk hier ons Corona protocol om veilig te kunnen golfen.

De putt binnen 1 meter MOET in de hole! 

Dat is toch wel de meest gehoorde term in golf. De kort putt is daarnaast misschien wel een van de meest frustrerende slagen in golf. En toch wordt deze slag weinig getraind. Dit komt omdat golfers vaak geen idee hebben hoe ze dit op een leuke manier kunnen oefenen en waar ze op moeten letten.

Richting en lengte

Om de korte putt te trainen is het belangrijk om te weten waarom deze wel of niet in de hole gaat. Bij putten zijn er 2 factoren van belang. De richting en de lengte van de putt. Bij korte putts zal je de lengte 99% van de tijd wel goed hebben maar de richting van de bal is wél een probleem. Wat bepaalt de richting van de bal? Bijna 100% van de vertrekrichting van de bal wordt bepaald door de stand van het clubblad!

Rechte zwaaibaan

Een zwabber in de zwaai is zo goed als niet van belang bij korte putt. Je kunt een schuine zwaai maken, zolang het clubblad recht op het doel staat gaan 90% van de ballen gewoon in de hole.

Oefenen met oplijn van de bal

Om er zeker van te zijn dat de putter op het doel staat is het handig om het lijntje van de bal in de richting van de hole te leggen bij het terugplaatsen. Zet je putter achter de bal en zorg ervoor dat het lijntje van de putter perfect in lijn is met het lijntje op de bal. Op deze manier kun je voor 100% zekerheid zeggen dat de putter goed staat. Nu hoef je alleen nog te focussen op het putten van de bal. Probeer het eens en je zult zien dat het werkt.
 

Afbeelding bij Putten binnen 1 meter